ISIC TÜRKİYE

2024 Olimpiyatları

Türk Sporcuların Unutulmaz Başarıları
Türk sporcular için büyük bir başarı ve gurur yılı oldu. Sporcularımızın farklı dallarda gösterdiği üstün performanslar, ülkemize birçok madalya kazandırdı. İşte bu madalyaları elde eden sporcularımızın listesi:
METE GAZOZ
Olimpiyat, dünya ve Avrupa şampiyonu okçu. Türkiye'nin dünya sıralamasında 1 numara olan ilk okçusu olarak tarihe geçti.

Spora 2010 yılında eski bir uluslararası okçu olan babası Metin Gazoz tarafından başlatılan Mete, 2014 Gençlik Olimpiyatları'nda dördüncü olarak kendisini gösterdi. İki yıl sonra katıldığı Olimpiyatlar'da ikinci tura yükseldi.

Rio Olimpiyatları sonrasında yükselmeye devam eden Mete, Dünya Kupası müsabakalarındaki sonuçlarla sıralamada çıkış yakalarken, 2019'dan itibaren sürekli dünya sıralamasında ilk 10 içinde kendisine yer buldu. Tokyo'da sıralama atışlarında 10'uncu olarak ana tabloya giren Gazoz, altı maç üst üste kazanarak Olimpiyat tarihinde Türkiye'ye ilk okçuluk madalyasını getirdi. Gazoz, ayrıca karışık takımda Yasemin Anagöz ile birlikte dördüncü oldu.

Tokyo'daki tarihi zaferinin ardından başarılarına devam eden Gazoz, 2023'te Dünya şampiyonluğunu elde etti. Mete Gazoz, 23 Mayıs 2022 tarihinde World Archery dünya sıralamasında ilk kez 1 numaraya oturma başarısı gösterdi.

BUSENAZ SÜRMENELİ
Olimpiyat ve dünya şampiyonu boksör.

16 yaşından itibaren üst üste başarılar yakaladığı çok üst düzeyde bir gençler kariyeri geçirdi. Hem yıldızlarda hem de gençlerde dünya ve Avrupa şampiyonlukları unvanları tamamladığında 18 yaşındaydı. Ardından büyüklerdeki ilk ciddi sınavı olan Avrupa Birliği Ülkeleri Şampiyonası'nda final gördü.

2019, Sürmeneli'nin çıkış yaptığı yıl oldu. Finalde Çinli rakibi Yang Liu'yu devirerek Rusya'daki şampiyonada velter sıklette (69 kg) büyükler dünya şampiyonu oldu. İki yıl sonra ise Olimpiyat finalinde bir başka Çinli rakibi, Go Hong'u mağlup ederek altın madalyaya uzandı. Bu madalya, Türk boks tarihinde kazanılan ilk Olimpiyat altını olarak kayıtlara geçti.

Olimpiyat sonrasında da başarı serisini sürdüren Sürmeneli, 2022'de İstanbul'da ikinci kez dünya şampiyonu oldu. Ayrıca Avrupa Şampiyonası ve Akdeniz Oyunları'nı da zirvede tamamladı.

ERAY ŞAMDAN
Olimpiyat gümüş madalyası sahibi.

Şamdan, Tokyo Olimpiyatları'nda 67 kilo kumitede gümüş madalya kazandı. Yıllarca yarıştığı 60 kilodan için kategori çıktığı bu sıklette dört maç üst üste kazanarak finale kaldı, ancak şampiyonluğu Fransız Steven da Costa'ya kaybetti.

Ayrıca iki Avrupa şampiyonluğu bir de Akdeniz Oyunları altın madalyası bulunmaktadır.

BUSE NAZ ÇAKIROĞLU
Olimpiyat gümüş madalyalı boksör. 2022 Dünya şampiyonu.

Boks kültürüyle bilinen Trabzon'da doğdu. Spora burada başladı daha sonra Fenerbahçe Kulübü'ne geçti. 2017'de Avrupa Boks Birliği Şampiyonası'nda altın madalya aldı, ardından 2018 Avrupa Büyükler Şampiyonası'nda finale çıktı. Bu şampiyonada kaybettiği altını, bir yıl sonra Alcobendas'taki Avrupa Şampiyonası'nda elde etti.

Olimpiyatlara katılımı erkenden garantileyen Çakıroğlu, Tokyo'da üç maç üst üste kazanarak finale kaldı. Kendisinden 11 yaş büyük, iki kez Avrupa şampiyonluğu bulunan Bulgar rakibi Stefka Krasteva'ya hakem kararıyla 5-0 kaybederek gümüşte kaldı.

Bir yıl sonra İstanbul'da sıkletinde Dünya Boks Şampiyonluğu unvanını aldı. Ayrıca iki kez Avrupa Oyunları altın madalyası kazandı.

Yüksek tekniği ve ringdeki hareketli boksuyla tanınan Çakıroğlu, Nazım Yiğit tarafından çalıştırılıyor.

FERHAT ARICAN
Türkiye'nin cimnastikte tek Olimpiyat madalyasının sahibi. İki kez Olimpiyan.

2016 ve 2020 Olimpiyatları'nda yarıştı. Rio'da genel tasnifte 41'inci oldu. Beş yıl ikinci Olimpiyatında kulplu beygir ve paralel barda yarıştı. Paralel barda finaldeki 15.633 puanlık derecesiyle bronz madalya kazanarak Türk Olimpiyat tarihine geçti.

Arıcan ikisi altın olmak üzere sekiz Avrupa Şampiyonası, altı da Akdeniz Oyunları madalyası kazandı. 2010 yılında Gençlik Olimpiyatları'nda da denge aletinde gümüş madalya elde etti.

Göztepe Spor Kulübü'nde profesyonel yaşantısını sürdüren Arıcan, 2018'de Kollektif Akademi ismiyle çocuklar için bir cimnastik okulu kurdu.

ALİ SOFUOĞLU
Dünya şampiyonu ve Olimpiyat madalyalı karateci.

Tokyo 2020'de kata müsabakalarında yarıştı ve bronz madalya kazandı. 2023'te Budapeşte'deki Dünya Karate Şampiyonası'nda katada altın madalya aldı.

Kağıthane Belediye Spor Kulübü'nde spor yapıyor.

Gururumuz olan ve sadece birkaç tanesini sıraladığımız sporcularımızı sonuna kadar destekliyor ve seviyoruz. Yolunuz açık olsun bizim çocuklar!
Standart ISIC kartı 16 ay boyunca geçerlidir. Her akademik yıl kayıt kanıtı yeniden sunularak yıllık yenileme gerekir.

ISIC, Türkiye ve dünya çapında harika öğrenci indirimlerinin kapısını aralayacak küresel kabul gören öğrenci kimliğinizdir. Uygun fiyatlı seyahat ve konaklamadan indirimli eğlence, teknoloji, yiyecek ve daha fazlasına kadar - bugünden ISIC faydalarından yararlanmaya başlayın!

ISIC kartınızdan en iyi şekilde nasıl yararlanacağınıza dair püf noktalarının yer aldığı bir sonraki blogumuz için takipte kalın. Öğrenci indirimleri başlasın!

ISIC uygulamasını ücretsiz indir ve ISIC dijital kartını akıllı telefonunda kullanmaya başla.
Artık öğrenci durumunu anında doğrulamaya ve seyahat ederken de tüm öğrenci indirimlerini keşfetmeye hazırsın!

Hadi sen de ISIC uygulama demosunu denemek için tıkla buraya tıkla.
ISIC MOBIL UYGULAMASI
GLOBAL İŞ ORTAKLARIMIZ
BİZE ULAŞIN
Sorularınız için bize ulaşın.